VIKTIG: Avtal tid før oppmøte på Showroom

Badstu – en liten pause i hverdagen

Er du en av de som er så heldig å ha tilgang til badstu – bruk den!
På 80-tallet var det veldig vanlig å ha badstu, det var like normalt å ha badstu i hus som på hytta på den tiden, når 90 - 2000 tallet kom ble fort badstuen til en bod. Kjenner du deg igjen?
Vel gjør du det så er det på tide å rydde ut av den - med engang. For Badstu det er virkelig en glede å se på, bruke og ikke minst ha.

Reflection_Sauna_Room_Ribbed_Tylo.jpg

For i dag er ikke en badstu bare ett varmt rom, for det er ikke mange begrensninger til hvordan din badstu kan se ut i dag – eller jo noen få begrensninger, men de kan vi komme tilbake til.

Badstupanel er ikke lengre bare «kjedelig» granpanel med masse kvist. Nå kan du få badstupanel i en haug med forskjellige bredder, farger, lengder og utforminger.
Badstuen har nå blitt ett lite designelement både hjemme og på hytta. Badstuen skal ha en plass i rommet nå, mens tidligere skulle badstuen bare være der.
Vi ønsker glass, utsikt og stilige designløsninger – ett lite smykke på badet.

Nå som vi snakker om utseende, så kan vi jo nevne godene ved å bruke en badstu – ukentlig.
Det er gjort forskjellige forskninger på hva badstubading kan gjøre med kroppen din. En nylig finsk forskning har vist til at de som bruker badstu 4-7 ganger i uken kan redusere risikoen for slag med hele 61%.
Det er også skrevet mye om at badstubading kan forlenge livet ditt, for det viser seg at regelmessige turer i badstuen minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer, plutselig hjertestans og demens.
Det sies at du også øker forbrenningen og kvitter deg med avfallsstoffer i kroppen.

"Uff nei det orker jeg ikke sitte i…."
Ja en badstu er varm, og ja det kan være ubehagelig. Men da er badstubadingen gjort helt feil, eller rommet bygget feil. 
Det finnes råd og veiledninger til hvordan du kan nyte en badstu på best mulig måte.
Badstubading er ikke noen manndomsprøve, hvor det er om å gjøre å ha det varmest mulig og sitte til du nesten detter sammen.
Badstu opplevelsen skal være en nytelse, avslappende og en behagelig opplevelse.

Her kommer noen gode råd på veien: 
1. Hold deg til 110 totalt, nei da mener jeg ikke du skal ha 110 varmegrader i rommet, for det kan jeg være enig i at ikke er så behagelig.
Men når jeg skriver 110 totalt så er dette totalen av grader og fukt. Har du 65 varmegrader og 45 % fukt = 110 totalt. Så vil du få en mye bedre badstubadings opplevelse.

2. Badstu hvor du ikke har fukt på steinene trenger ikke være maks varme. Hold deg til en behageligere lavere temperatur så du føler du kan slappe av og nyte opplevelsen. Det skal ikke være en opplevelse hvor du føler du ikke får puste.

3. Bruker du vann på steinene, ta det rolig! Badstuovnene er laget for at du skal kunne helle på vann ut ifra mengde badstustein ovnen din holder.
Steinen skal fordampe vannet med engang (ikke renne gjennom ovnen) og du vil føle en intens fukt bre seg over deg i samråd med varmen.
Er heller ikke her om å gjøre å ha mest mulig vann for mest mulig damp. En soft badstu skal inneholde litt damp og lavere temperatur.

4. Eterisk duftolje kan forvandle en hver badstuseanse til noe unikt, utforsk alle de gode duftene som er på markedet.
Husk å ikke bruke for mye eterisk olje i vannet avgangen. Ta det gradvis og finn din perfekte badstuseanse med duft. 

Så for å runde opp «mytene» om ubehagelig badstubading. Det er individuelt hva man syntes er behagelig, men en ting er sikkert, er det ubehagelig så er det feil. En badstuopplevelse skal nytes og gjøre deg godt.

Mvh. Daniella // @Badstufrue
Badstuspesialisten.no

261306_F.jpg